Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 19 of 19

Thread: Chinese oil lubrication

  1. #16
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Marquette, MI USA
    Posts
    437
    Same bearings. Did you try 140W synthetic lube?
    Gary Campbell
    CNC Technology & Training

  2. #17
    No, I never could find any 140W. All the hoses seem to go dry between uses and to get the oil to all of the bearings it just takes so many pumps and then the shorter runs start dripping. It is just such a mess that I thought maybe changing to grease and manually loading each bearing would be better. It gets annoying to think you have it all stopped and then in the middle of cutting something oil drips on the project.

  3. #18
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Marquette, MI USA
    Posts
    437
    That is because they probably did not install orifices into the feed lines. Using your pic from this thread (below) you can see the fittings circled in red. The blue arrow goes to a metering fitting, with an orifice, number on the side, telling its size. There are formulas online to set the proper size based on bearing type, distance, viscosity of lube, etc. I get the 140W synthetic at NAPA


    Lube Manifold.JPG
    Gary Campbell
    CNC Technology & Training

  4. #19
    Gary, do you know what brand oil that is? I have checked a few stores the last couple of days and looked at NAPA online but am not seeing a synthetic in 140W.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •