Results 1 to 8 of 8

Thread: 46-460 Reverse

  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Victoria, Texas
    Posts
    42

    46-460 Reverse

    I have encountered the reverse not working sometimes after running it in forward for a long period. It works on it's own after tripping the switch a couple of times. Has anyone else had this occur and do you know the cause. Should we be worried......lathe is only 5 months old.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Lewiston, Idaho
    Posts
    27,591
    Andrew....Have you contacted Delta?
    Ken

  3. #3
    I am betting dust in the switch. Try blowing it out with compressed air.

  4. #4

    Slow down

    I have experienced it. It seems to occur only when you do not let the motor wind completely down before changing the switch. If I don't get in to big of a hurry it don't happen.

  5. #5
    My guess is dust in the switch. Take the 4 screws out then pull off the top cover to get at the switch. The switch you move on the cover actually operates the real switch below that.
    Corel Draw 9, 12, X3 Also a CNC Router user. Web page http://www.scrollsaws.com

  6. #6
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Lincoln, NE
    Posts
    1,232
    I have noticed what Bill said. If you move the switch and flip the power back on before the motor has had time to stop it did not start. Has only happen once or twice.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Midwest
    Posts
    1,925
    Maybe it's a safety feature to protect the turner and the motor???

  8. #8
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Victoria, Texas
    Posts
    42
    Thank you for your assistance......will remove the switch and clean all the sawdust out.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •